‘’Siguranta este de cele mai multe ori o superstitie. Nu exista in natura.. Viata este ori o aventura indrazneata ori nimic.”Hellen Keller

miercuri, 8 decembrie 2010

Experienta pe munte in colaborare cu Andrei

De unde ne-a venit aceasta idee?Pai eram intr-o seara si era destul de plictisitor si Andrei a venit cu ideea sa facem un articol impreuna despre munte, el din prisma novicelui si eu din prisma "alpinistului cu experienta"...:)

Ce spune Andrei?











"Până nu demult mai făceam expediţii şi mici călătorii pe diferite trasee şi în diferite locaţii interesante, dar nu pe distanţe foarte lungi de mers pe jos.

Acu două săptămânii pot spune cu mâna pe inimă că am făcut prima mea expediţie şi am urcat prima dată pe un munte într-un ritm mai serios.Mi-am luat un ghiozdan şi tot ce ştiam eu că trebuie pentru aşa o escapadă şi am pornit la drum în jur de 7 şi jumătate şi pot să spun că ora dimineţii nu a fost un impediment pentru că mă trezesc uşor şi am mai avut experienţe cu trezitul devreme ,chiar la ora 4 când mergeam la peşte pe prut, dar asta este altă poveste. Imediat ce am ajuns nu mi s-a părut că am de mers foarte mult pe jos , dar aparent m-am înşelat. Bine că mai discutam, mai spuneam un banc că timpul trecea mai repede şi nici nu simţeam cât de mult am mers. Comunicarea într-un astfel de situaţii este foarte ajutătoare. După un timp când ţi-e lumea mai dragă şi crezi că eşti aproape de final dai de o pantă de 60-70 de grade care te faci să îţi pierzi moralul, dar ‘’Un alpinist nu se da bătut niciodată’’ aşa că va trebui să continui. Ajuns pe munte când vezi cât de frumos este peisajul şi mai dai şi de câte un animăluţ drăguţ satisfacţia e maximă.

Deşi am fost doar o singură dată până acum pe munte, mi-a plăcut şi îmi doresc să mai merg, cred că în această sâmbătă. Chiar dacă e frig eu nu mă dau în lături. Pe munte te simţi altfel, te simţi în natură, te simţi eliberat de toate responsabilităţile pe care le ai acasă, uiţi de toţi şi de toate, acolo e locul în care vrei să mergi ca să te eliberezi. Mai ales dacă nimereşti într-un grup în care să poţi să te înţelegi cu toată lumea şi chiar să îţi faci noi prieteni e şi mai bine."

Pe Andrei il gasiti aici


Parerea mea

Ce sunt expeditiile montane pentru mine? Ce este muntele pentru mine?

























Muntele pentru mine este totul.Cand sunt pe munte ma simt in lumea mea.Imi place sa ma stiu departe de tot ce ma inconjoara, de nebunie si stresul vietii de azi, sa ma stiu acolo singura, eu si echipa mea fiecare avand acelasi scop in minte si in suflet acela de a ajunge in varf..
De cele mai multe ori ma concentrez pe varf si imi doresc atat de mult sa urc si sa ajung acolo, incat, atunci cand imi traiesc visul nu realizez pe moment si sunt doar bucuroasa ca am scapat de urcat, dar la sfarsitul acelei zile sunt multumita de mine.Am o satisfactie anume, ca am realizat ceva.Ma simt mai bogataJ.

Expeditiile montane ma scot din rutina vietii, din anonimat. Ce iubesc cel ma mult aceste excursii este faptul ca nu stiu la ce sa ma astept.Muntele poate sa iti reserve o gramada de surprise.”Necunoscutul” ma atrage.Sunt o persoana care se plictiseste usor si astfel aceste expedittii imi ofera doza de nebunie de care am nevoie. Muntele face parte din viata mea.Am inceput sa merg pe munte la 16 ani.Daca cineva imi spunea atunci ca voi merge indiferent de vreme si indiferent de conditii nu il credeam.Si totusi ma bucur ca am ajuns aici, sunt fericita ca mi-am descoperit aceasta pasiune.


Articolul il puteti gasi si aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu